Advertisement

150+ Narration Change Exercises (Part - 5)

An image on which written 100+ Change the Narration Exercises



 << Previous Part (Q. 75 to 100): 


Part 5 - Questions 101 to 158

101. They said to me, “Congratulations!”

A. They congratulated me.
B. They told mw congratulations. 
C. They wished me congratulations. 
D. They wished and congratulated me.

Ans: A


102. I said to Henry, “Welcome!”

A. I told Henry welcome.
B. I wished henry welcome.
C. I told Henry that he was welcome.
D. I welcomed Henry.

Ans: D


103. They said to me, “Good bye!”

A. They wished me goodbye. 
B. They bade me goodbye. 
C. They told me goodbye. 
D. They told me that I was goodbye. 

Ans: B


104. I said to her, “Goodnight!”

A. I told her goodnight 
B. I wished her goodnight. 
C. I bade goodnight her 
D. I bade her goodnight. 

Ans: D


105. All of them said to Nicky, “Happy birthday!”

A. All of them bade Nicky happy birthday. 
B. All of them told Nicky happy birthday.
C. All of them wished Nicky happy birthday.
D. All of them wished Nicky a very happy birthday.

Ans: C


106. Daniel said “Nonsense!”

A. Daniel wished nonsense. 
B. Daniel exclaimed with surprise that it had been nonsense.
C. Daniel exclaimed with disgust that it had been nonsense
D. Daniel exclaimed with disgust that it was nonsense.

Ans: D

107.     She said to me, “I like mangoes.”

A. She told me that I liked mangoes.

B. She told me that she liked mangoes.

C. She told me that you likes mangoes.

D. She told me that I like mangoes.


Ans: B



108. Rahul said to his sister, “I play chess.”

A. Rahul told his sister that he plays chess.

B. Rahul told his sister that he played chess.

C. Rahul told his sister that I had played chess.

D. Rahul told his sister that she plays chess.


Ans: B.



109. I said, “He loves reading books.”

A. I said that he has been loved reading books.

B. I said that you loved reading books.

C. I said that I loved reading books

D. I said that he loved reading books


Ans: D


Also read: 10 Most Common Grammar Errors you need to know


110. John said to Paul, “You don’t listen to him.”

A. John told Paul that he hadn’t listened to him.

B. John told Paul that you hadn’t listened to him.

C. John told Paul that he didn’t listened to him

D. John told Paul that he hadn’t listen to him.


Ans: A



111. Paul said to me, “I don’t understand Arabic.”

A. Paul told me that he didn’t understand Arabic. 

B. Paul told me that I hadn’t understood Arabic.

C. Paul told me that he doesn’t understand Arabic.

D. Paul told me that I don’t understand Arabic.


Ans: A


Also read: 10 Most Common Grammar Errors you need to know


112. She said to her sister, “He does not help me.”

A. She told her sister that he does not help her.

B. She told her sister that he did not help her.

C. She told her sister that you did not help her.

D. She told her sister that he had not helped her.


Ans: B



113. Daniel said to his friend, “I don’t know the answer.”

A. Daniel told his friend that he doesn’t know the answer.

B. Daniel told his friend that he didn’t knew the answer.

C. Daniel asked his friend that he didn’t know the answer.

D. Daniel told his friend that he didn’t know the answer.


Ans: D



114. Maroof said to his mother, “I am eating breads.”

A. Maroof told his mother that she was eating breads.

B. Maroof told his mother that he has been eating breads.

C. Maroof told his mother that he was eating breads.

D. Maroof told his mother that he had been eating breads.


Ans: C



115. I said to him, “Do you play chess?”

A. I said to him whether he plays chess. 

B. I told him whether he plays chess.

C. I asked him if he played chess.

D. I asked him whether he plays chess.


Ans: C



116. She asked me, “Does he know English?”

A. She asked me if he knew English. 

B. She asked me did he know English.

C. She asked me whether he knows English

D. She told me if he knew English.


Ans: A



117. I said to  him, “I am writing a letter.”

A. I told him that I was writing a letter.

B. I told him that he has been writing a letter.

C. I told him that he was writing a letter.

D. I told him that I had been writing a letter.


Ans: A



118. She said to her friend, “Are you smoking?”

A. She asked her friend whether I was smoking.

B. She asked her friend if you were smoking.

C. She asked her friend if she was smoking.

D. She asked her friend whether you are smoking.


Ans: C



119. Sania said to me, “She is annoying me.”

A. Sania told me that she was annoying me.

B. Sania said to me that she was annoying her.

C. Sania told me that she had been annoying her.

D. Sania told me that he was annoying her.


Ans: B



120. I said to her. “Are they inviting me for the meeting?”

A. I asked her whether were they inviting me for the meeting.

B. I asked her whether they were inviting me for the meeting.

C. I asked her whether had they been inviting me for the meeting.

D. I asked her whether they had been inviting me for the meeting.


Ans: B



121. You said to her, “I am not going to join them.”

A. You told her that I was not going to join them. 

B. You told her that you had not been going to join them.

C. You told her that she was not going to join them.

D. You told her that you were not going to join them.


Ans: D



122. She said to me, “Brother, you are not helping me as I expected.”

A. She told me that brother I was not helping her as she expected

B. Addressing me as brother she told me that I was not helping her as she expected. 

C. Addressing me as brother she told me that she was not helping me as she expected.

D. Addressing me as brother she told me that she was not helping me as I expected


Ans: B



123. I said to my friend, “I have seen you in the cafe.”

A. I told my friend that you have seen me in the cafe.

B. I told my friend that you had seen me in the cafe.

C. I told my friend that I had seen him in the cafe.

D. I asked friend that I had seen him in the cafe.


Ans: C



124. My brother said to me, “Have you bought a story book for me?”

A. My brother asked me whether you had bought a story book for me.

B. My brother asked me if he had bought a story book for me.

C. My brother asked me if I had bought a story book for him.

D. My brother asked me if you had bought a story book for him.


Ans: C



125. My mother said to me, “Have you taken the tests?”

A. My mother asked me whether I had taken the tests.

B. My mother asked me if had I taken the tests.

C. My mother asked me whether I had given the tests.

D. My mother told me whether I had taken the tests.


Ans: A



126. I said to my mother, “I have not read the book.”

A. I told my mother that I had not read the book.

B. I told my mother that I have not read the book.

C. I replied to my mother that I had not read the book.

D. I told my mother that I had not readed the book.


Ans: A



127. Our teacher said to us, “We have arranged for a class-test today.”

A. Our teacher told us that we have arranged for a class test today.

B. Our teacher told us that they had arranged for a class test today.

C. Our teacher told us that they had arranged for a class test that day.

D. Our teacher told us that they had been arranged for a class test that day.


Ans: C



128. Grandmother said to me, “I have woven a swatter for you.”

A. Grandmother told me that I have wove a swatter for you.

B. Grandmother asked me that she had woven a swatter for you.

C. Grandmother told me that she had wove a swatter for me.

D. Grandmother told me that she had woven a swatter for me.


Ans: D



129. David said to Jack, “I have been trying to solve it since morning,”

A. David told Jack that he had been trying to solved that since morning.

B. David told Jack that he had been trying to solve it since morning.

C. David told Jack that he had been trying to solve that since morning.

D. David said to Jack that he had been trying to solve it since morning.


Ans: B



130. Jack asked David, “Have you been playing for three hours?”

A. Jack asked David whether had he been playing for three hours

B. Jack asked David whether he had been playing for three hours.

C. Jack asked David whether he had being played for three hours

D. Jack asked David whether you had been playing for three hours.


Ans: B



131. Enid asked me, “Has she been telling you the story?”

A. Enid asked me whether had she been telling you the story. 

B. Enid asked me whether I had been telling me the story.

C. Enid asked me whether she had being told me the story.

D. Enid asked me whether she had been telling me the story.


Ans: D



132. I said to Reena, “He has been living here for a few months.”

A. I said to Reena that he had been living there for a few months.

B. I told Reena that he has been living here for a few months.

C. I told Reena that he had been living here for a few months.

D. I asked Reena that he had been living here for a few months.


Ans: A



133. He said, “I have not been playing for two hours.”

A. He said that I have not been playing for two hours. 

B. He said that I had not been playing for two hours.

C. He said that he had not been playing for two hours. 

D. He said that he had not being played for two hours.


Ans: C



135. My mother said to me, “I saw you in the shop buy chocolates.”

A. My mother told me that she saw me in the shop buy chocolates.

B. My mother told me that she had seen me in the shop buy chocolates.

C. My mother told me that I had seen you in the shop buy chocolates.

D. My mother told me that she had seen you in the shop buy chocolates.


Ans: B



136. She said to me, “My father did not give me this pen.”

A. She said to me that my father had not given her this pen.

B. She said to me that her father had not given her that pen.

C. She said to me that her father had not given me that pen.

D. She said to me that her father had not given me that pen.


Ans: B



137. I said to her, “My father came from London the day before yesterday.”

A. I told her that her father had come from London the day before yesterday.

B. I told her that my father had come from London the day before yesterday.

C. I told her that my father had come from London the day before the previous day.

D. I told her that her father had come from London the day before the previous day.


Ans: C



138. Prakash said, “I made a spelling mistake.”

A. Prakash told that he made a spelling mistake.

B. Prakash said that he makes a spelling mistake.

C. Prakash said that he had made a spelling mistake.

D. Prakash said that he had made a spelling mistake.


Ans: C



139. Rihanna said to us, “I had a bi-cycle.”

A. Rihanna told us that I had a bicycle.

B. Rihanna told us that she had a bicycle.

C. Rihanna told us that she has had a bicycle. 

D. Rihanna told us that she had had a bicycle.


Ans: D



140. Teacher said to us, “Did you all finish your papers?”

A. Teacher asked us if they all had finished their papers.

B. Teacher asked us whether we all finished our papers.

C. Teacher asked us whether we all had finished our papers.

D. Teacher asked us whether we all have finished our papers.


Ans: C



141. Our teacher said to us, “Mahatma Gandhi led the Quit India Movement in 1942.”

A. Our teacher said to us that Mahatma Gandhi led the Quit India Movement. 

B. Our teacher said to us that Mahatma Gandhi had led the Quit India Movement.

C. Our teacher said to us that Mahatma Gandhi has led the Quit India Movement.

D. Our teacher taught us that Mahatma Gandhi had led the Quit India Movement.


Ans: A



142. Rohan said, “Mother, did you say something?”

A. Rohan asked if mother had she said something.

B. Rohan asked whether his mother had told something. 

C. Rohan asked her mother if she had said something.

D. Addressing her as mother, Rohan asked if she had told him something.


Ans: C



143. She said to her friend, “I was watching a movie then.”

A. She told her friend that she was watching a movie now.

B. She told her friend that she had been watching a movie then.

C. She told her friend that she had been watching a movie now.

D. She told her friend that she has been watching a movie then.


Ans: B



144. Seth said to me, “Were you going to college?”

A. Seth asked me if were you going to college.

B. Seth asked me whether I had been going to college. 

C. Seth asked me whether had you been going to college.

D. Seth asked me if had I been going to college.


Ans: B



145. I said to Karan. “I was not going to college.”

A. I told Karan that you were not going to school

B. I told Karan that I was not going to school.

C. I told Karan that you had not been going to school.

D. I told Karan that I had not been going to school.


Ans: D



146. I said to her, “Was he showing you his new mobile phone?”

A. I asked her whether he was showing you his new mobile phone.

B. I asked her if she had been showing him her new mobile phone.

C. I asked her if he had been showing you his new mobile phone.

D. I asked her if he had been showing her his new mobile phone.


Ans: D



147. Ajay said to his parents, “I was watering the plants.”

A. Ajay told her parents that he had been watering the plants.

B. Ajay told her parents that he was watering the plants.

C. Ajay told her parents that they were watering the plants.

D. Ajay told her parents that they had been watering the plants.


Ans: A



148. They said ; “The train had left the station before 5 o’clock in the morning.”

A. They said that the train had been leaving the station before 5 o’clock in the morning.

B. They said that the train had been left the station before 5 o’clock in the morning.

C. They said that the train had left the station before 5 o’clock in the morning.

D. They said that the train had left the station after 5 o’clock in the morning.


Ans: C



149. He said, “I had not written the letter.”

A. He said that he had not being written the letter. 

B. He said that he had not written the letter.

C. He said that he had not been writing the letter. 

D. He told that he had not written the letter.


Ans: B



150. Nicky said, “John, had you invited him?”

A. Nicky asked John if he had invited them.

B. Nicky asked John whether he had been invited them.

C. Nicky asked John if he had being invited them.

D. Nicky asked John whether had he invited them.


Ans: A



151. Jonny said to her, “I shall call you later.”

A. Jonny said to her that he would call her later.

B. Jonny told her that he will call her later.

C. Jonny told her that he would call her after that.

D. Jonny told her that he should call her later.

Ans: A

Ans: A



152. She said to me, “Brother, will you give me your book?”

A. She asked her brother if he should give her his book.

B. Addressing me as brother she asked me if I should give her my book.

C. Addressing me as brother she asked me if I would give her my book.

D. She asked me if I should give her my book.


Ans: B



153. I said to her, “I’ll not go anywhere.”

A. I said to her that she would not go anywhere.

B. I told her that she would not go anywhere.

C. I told her that I would not go anywhere.

D. I told her that I should not go anywhere.


Ans: D



154. Sujay said, “Shall we proceed to the next topic?”

A. Sujay said that if we should proceed to the next topic.

B. Sujay asked if they would proceed to the next topic.

C. Sujay asked whether they should proceed to the next topic.

D. Sujay asked if they should proceed to the after topic.


Ans: B



155. She said to my brother, “Will you come to my hose to take your book?”

A. She asked my brother whether he would go to her house to take his book. 

B. She asked my brother if she would go to his house to take her book.

C. She asked my brother whether he would go to her house to took her book.

D. She asked my brother if he should go her house to take his book.


Ans: A



156. My uncle said to me, “I’ll be waiting for you.”

A. My uncle asked me if he would be waiting for me.

B. My uncle told me that he will be waiting for me.

C. My uncle told me that he would be waiting for me.

D. My uncle told me that he should be waiting for me.


Ans: C



157. Mary said, “He will not be staying here.”

A. Mary said that she should not be stayed there.

B. Mary said that he would not be staying there.

C. Mary said that he would not be stayed here.

D. Mary said that he should not be staying there.


Ans: B



158. The leader said, “Sisters and brothers, we have won”

A. The leaders told his followers as sisters and brothers and said that we have won.

B. The leaders addressed his followers as sisters and brothers and said that they did win.

C. The leaders addressed his followers as sisters and brothers and said that they had won.

D. The leaders addressed his followers as sisters and brothers and said that they did won.


Ans: C





Post a Comment

1 Comments

Leave a comment