150+ Narration Change Exercises (Part - 2)

 

An image on which written 100+ Change the Narration Exercises


 << Previous Part (Q. 1 to 25): 


Part 2 - Questions 26 to 50

26. I said to you, “You are a genius.”

A. I told you that he is a genius.
B. I told you that you were a genius.
C. I told you that you are a genius.
D. I told you that he was a genius.

Ans: B


27. I said to my friend, “I don’t like coffee.”

A. I told my friend that you don’t like coffee.
B. I told my friend that you didn’t like coffee.
C. I told my friend that I don’t like coffee.
D. I told my friend that I didn’t like coffee.

Ans: D


28. I said to Neil, “You have to focus on your studies.”

A. I told Neil that you have to focus on your studies.
B. I told Neil that he has to focus on his studies.
C. I told Neil that he would have to to focus on his studies.
D. I told Neil that he had to focus on your studies.

Ans: D


29. We said to them, “We accept the challenge.”

A. We said that they accept the challenge.
B. We said that we accepted the challenge.
C. We said that they accepted the challenge.
D. We said that we accepted the challenge.

Ans: B


30. We said to them, “You are the best.”

A. We said to them that we were the best.
B. We said to them that they are the best.
C. We said to them that they were the best.
D. We said to them that we are the best.

Ans: A


31. You said to me, “I am hungry.”

A. You told me that you were hungry.
B. You told me that I was hungry.
C. You told me that you are hungry.
D. You told me that I am hungry.

Ans: A


32. You said to me, “you are my best friend.”

A. You told me that I was your best friend.
B. You told me that I am your best friend.
C. You told me that you were my best friend.
D. You told me that I was your best friend.

Ans: A


33. You said to me, “She calls my parents.”

A. You told me that she called my parents.
B. You told me that she called your parents.
C. You told me that she calls my parents.
D. You told me that she call your parents.

Ans: B


34. You said to her, “It is your water-bottle.”

A. You told her that it was your water-bottle.
B. You told her that it was her water-bottle.
C. You told her that it is your water-bottle.
D. You told her that that was her water-bottle.

Ans: B


35. You said to her, “This pen is mine.”

A. You told her that the pen was hers.
B. You told her that the pen was yours.
C. You told her that the pen was mine.
D. You told her that that pen was yours.

Ans: B


36. You said to her, “That is my house.”

A. You told her that it was your house.
B. You told her that that was my house.
C. You told her that that was her house.
D. You told her that that was your house.

Ans: D


37. She said to me, “I like your hand-writing.”

A. She told me that I like her hand-writing.
B. She told me that she liked my hand-writing.
C. She told me that she liked your hand-writing.
D. She told me that I liked your hand-writing.

Ans: B


38. She said to me, “You don’t listen to me,”

A. She told me that I didn’t listen to her.
B. She told me that she didn’t listen to me.
C. She told me that you didn’t listen to her.
D. She told me that you didn’t listen to me.

Ans: A


39. She said to me, “They are idiots.”

A. She told me that they are idiots.
B. She told me that they have been idiots.
C. She told me that they were idiots.
D. She told me that you were idiots.

Ans: C


40. He said to you, “We don’t care about what other people say.”

A. He told me that we didn’t care about what other people said.
B. He told me that they didn’t care about what other people had said.
C. He told me that they didn’t care about what other people say.
D. He told me that they didn’t care about what other people said.

Ans: D


41. She said to you, “You are so funny.”

A. They told you that you were so funny.
B. They told you that you are so funny.
C. They told you that they are so funny.
D. They told you that he is are so funny.

Ans: A


42. The man said to us, “I need some food because I am craving.”

A. The man told us that he needed some food because he is craving.
B. The man told us that he need some food because he was craving.
C. The man told us that he needed some food because he was craving.
D. The man told us that we needed some food because we were craving.

Ans: C


43. The lady said to us, “The old man is from Germany.” 

A. The lady informed us that the man is from Germany.
B. The lady informed us that the man had been from Germany.
C. The lady informed us that the man was from Germany.
D. The lady informed us that the man was from Germany.

Ans: C


44. The old man said to us, “Please tell me his name."

A. The man requested us that please tell him his name.
B. The man requested us to tell him his name.
C. The man requested us please tell him his name.
D. The man told us to tell him his name.

Ans: B


45. My brother said to me, “Go home.”

A. My brother told me that I should go home.
B. My brother ordered me to go home.
C. My brother told me that go home.
D. My brother told me to go home.

Ans: B


46. The teacher said to the students, “keep quiet.”

A. The teacher told the students that keep quiet.
B. The teacher told the students to keep quiet.
C. The teacher ordered the students keep quiet.
D. The teacher ordered the students to keep quiet.

Ans: D


47. The father said to his son, “Respect your elders.”

A. The father advised his son to respect his elders.
B. The father said to his son to respect his elders.
C. The father advised his son respect his elders.
D. The father advised his son to respect your elders.

Ans: A


48. Mother said to me, “Don’t mess with those boys.”

A. My mother told me not to mess with these boys.
B. My mother said to me not to mess with these boys.
C. My mother warned me not to mess with those boys.
D. My mother warned me not to mess with those boys.

Ans: C


49. She said to me, “Give me an extra sheet please.”

A. She requested me for an extra sheet.
B. She told me for an extra sheet.
C. She told me to give an extra sheet.
D. She asked me to an extra sheet.

Ans: A

50. The mother said to the child, “Don’t go out.”

A. The mother forbade the child not to go out. 
B. The mother did not order the child to go out.
C. The mother forbade the child to go out.
D. The mother ordered the child don’t go out.  

Ans: C


 Next Part (Q. 51 to 75): >> 




Thank you...

Post a Comment

0 Comments