150+ Narration Change Exercises (Part - 4)


An image on which written 100+ Change the Narration Exercises



 << Previous Part (Q. 51 to 75): 


Part 4 - Questions 76 ro 100

76. The teacher said to us, "May you all prosper in life."

A. The teacher wished us that we might all prosper in life.
B. The teacher wished that we all might prosper in life.
C. The teacher wished us all that we may prosper in life.
D. The teacher wished that all we might prosper in life.

Ans: A


77.  My Grandmother said to me, “May you live long.”

A.  My grandmother wished me that I may live long.
B. My grandmother wished that I may live long.
C. My grandmother wished me that I might live long.
D. My grandmother asked me that I might live long.

Ans: C


78. She said to her daughter, “May God bless you."

A. She told her daughter that God may bless her.
B. She told her daughter that God might bless her.
C. She wished her daughter that God might bless her.
D. She wished her daughter that might God bless her.

Ans: C


79. He said to me, “May you succeed.”

A. He wished me that I might succeed.
B. He wished me that I might have succeeded.
C. He wished me that might I succeed.
D. He wished that I might be succeeded.

Ans: A


80. They said, “May God forgive us.”

A. They wished that might God forgive them. 
B. They wished God may forgive them.
C. They wished God might forgive them.
D. They wished that God might forgive them.

Ans: D


81. The farmer said, “May it rain today.”

A. The farmer wished it might rain that day.
B. The farmer wished that might it rain that day.
C. The farmer wished that that might rain that day.
D. The farmer wished that it might rain that day.

Ans: D


82. We said, “May he get a job soon.”

A. We wished he may get a job soon.
B. We wished that he may get a job soon.
C. We wished that he might get a job soon.
D. We wished that might he get a job soon.

Ans: C


83. They said, “Long live the king.”

A. They wished that the king might live long.
B. They wished that the king may live long.
C. They wished the king might live long.
D. They wished that might the king live long.

Ans: A


84. They said, “God save us.”

A. They said that God might save us.
B. They wished that God might save us.
C. They wished that God may save them.
D. They wished that God might save them.

Ans: D


85. The old lady said to the old man, “May you get well soon.”

A. The old lady wished the old man that she may got well soon.
B. The old lady wished the old man that he might get well soon.
C. The old lady wished the old man that he might got well soon.
D. The old lady wished the old man that might he get well soon.

Ans: B


86. My grandmother said to me, “Be happy and prosperous.”

A. My grandmother wished me that might I be happy and prosperous. 
B. My grandmother wished me that I might be happy and prosperous.
C. My grandmother wished me that she might be happy and prosperous.
D. My grandmother wished that I might be happy and prosperous.

Ans: B


87. The man said, “God help the poor.”

A. The man wished that God might help the poor.
B. The man wished that God would help the poor.
C. The man wished if God might help the poor.
D. The man wished the poor that God might help them.

Ans: A


88. They said, “Hurrah! We have won the match.”

A. They exclaimed with joy and said that they had won the match.
B. They exclaimed with joy that they had won the match.
C. They said with joy that they had won the match. 
D. They exclaimed with joy that they had won the match.

Ans: D


89. “Alas! She is dead.” Rohan said.

A. Rohan exclaimed with sorrow that she was dead. 
B. Rohan exclaimed is sorrow that she is dead.
C. Rohan exclaimed with sorrow that she had been dead.
D. Rohan exclaimed is sorrow that she had been dead.

Ans: A


90. “Bravo!” My uncle said, “You’ve done a great job.”

A. My uncle exclaimed with fear that he has done a great job.
B. My uncle exclaimed with happiness that I had done a great job.
C. My uncle exclaimed with joy that I had done a great job.
D. My uncle exclaimed with joy that I have done a great job.

Ans: C


91. I said, “Fie! You ashamed your family.”

A. I exclaimed with disgust that you ashamed your family. 
B. I exclaimed with fear that you ashamed your family.
C. I exclaimed with fear that you had ashamed your family.
D. I exclaimed with disgust that you had ashamed your family.

Ans: D


92. I said, “What a lovely day it is!”

A. I exclaimed that it was a very lovely day.
B. I exclaimed with surprise that it had been a lovely day.
C. I exclaimed with surprise that it was a lovely day.
D. I exclaimed with surprise that it was a very lovely day.

Ans: D


93. I said, “What a foolish idea it is.”

A. I exclaimed with disgust that it was a foolish idea. 
B. I exclaimed with disgust that it was a very foolish idea.
C. I exclaimed with disgust that that was a very foolish idea.
D. I exclaimed with disgust that that was a foolish idea.

Ans: B


94. My friend said to me, “Liar!”

A. My friend said that I was a liar.
B. My friend called me a liar.
C. My friend said and called me a liar.
D. My friend said that I had been a liar.

Ans: B


95. He said, “What a charming place!”

A. He exclaimed with surprise that that was a charming place.
B. He exclaimed with surprise that that was a very charming place.
C. He exclaimed with surprise that it was a charming place.
D. He exclaimed with surprise that was a charming place.

Ans: B


96. She said, “How sweet you are!”

A. She exclaimed with surprise that you are sweet.
B. She exclaimed with surprise that you were sweet.
C. She exclaimed with surprise that you had been very sweet.
D. She exclaimed with surprise that you were very sweet.

Ans: D


97. I said, “How beautiful your handwriting is!”

A. I exclaimed with joy that her handwriting was beautiful. 
B. I exclaimed with joy that your handwriting was very beautiful.
C. I exclaimed with joy that her handwriting was beautiful.
D. I exclaimed with disgust that his handwriting was very beautiful.

Ans: B


98. Ben said, “What a strange idea!”

A. Ben exclaimed that that is a strange idea.
B. Ben exclaimed with disgust that it had been a strange idea.
C. Ben exclaimed with disgust that it was a very strange idea.
D. Ben exclaimed that it had been a very strange idea.

Ans: C


99. Ravi said, “What a horrible sight!”

A. Ravi exclaimed with joy that it was a horrible sight.
B. Ravi exclaimed with disgust that that was a horrible sight.
C. Ravi exclaimed with disgust that it was a very horrible sight.
D. Ravi exclaimed with joy that it was very horrible sight.

Ans: C


100. The teacher said to her students, “Good afternoon!”

A. The teacher exclaimed to her students that it was a very good afternoon
B. The teacher wished her students that a very good afternoon.
C. The teacher wished her students that it was a very good afternoon.
D. The teacher wished her students good afternoon.

Ans: D



 Next Part (Q. 51 to 75): >> 





Hope you liked our article on Narration Practice Exercise sets.


An image on which written 100+ Change the Narration Exercises



Thank you...

Post a Comment

0 Comments