Narration Change Exercises MCQ (part 1)

 Here in this Narration practice exercises with answers158 Direct Narrations are given in 5 parts from basic to advanced level. Choose the correct Indirect Narrations.


PDF:

To to collect the PDF, join our Telegram Channel, or, type and search "@the_newday_learning". There you'll find a pdf on this topic. The answers are given there.



100+ Change the Narration- Exercises 1


Part 1 - Questions 1 to 25


Choose the correct options:

1. John said to me,  “You are a student.”

A. John told me that I had been a student. 
B. John told me that I was a student. 
C. John told me that you were a student. 
D. John told me that I am a student. 

Ans: B


2. You said to him, “I am a smart boy.”

A.  You told him that you are a smart boy.
B.  You told him that I was a smart boy.
C.  You told him that you were a smart boy.
D.  You told him that I am a smart boy.

Ans: C


3. They said, “The place is beautiful.”

A.  They said that that place is beautiful.
B.  They said that the place is beautiful.
C.  They said that the place has been beautiful.
D.  They said that the place was beautiful.

Ans: D


4. She said to me, “He was my senior in school.”

A. She told me that he had been my senior in school.
B. She told me that he was her in school.
C. She told me that he was her senior in school
D. She told me that he had been her senior in school.

Ans: D


5. We said, “We all love our country.”

A. We say that we all love our country.
B. We say that they all love our country.
C. We said that we all love our country.
D. We said that they all love our country.

Ans: C


6. You said to us, “We were the champions.”

A. You told us that you were the champions.
B. You told us that we had been the champions.
C. You told us that they had been the champions.
D. You told us that we are the champions.

Ans: C


7. My friend said to them, “You cannot defeat us.”

A. My friend told them that you could not defeat them.
B. My friend told them that you cannot defeat us.
C. My friend told them that they could not defeat us.
D. My friend told them that they could not defeat you.

Ans: C


8. Her sister said, “Mr. Moor taught us Political Science.”

A. Her sister said that Mr. Moor taught us Political Science.
B. Her sister said that Mr. Moor has taught him Political Science.
C. Her sister say that Mr. Moor had taught us Political Science.
D. Her sister said that Mr. Moor had taught them Political Science.

Ans: D


9. She said, “I will clear the exam in my first attempt.” 

A. She said that I would cleared the exam in my first attempt.
B. She said that she would clear the exam in my first attempt.
C. She said that she will cleared the exam in my first attempt.
D. She said that she would clear the exam in her first attempt.  

Ans: D


10. She said, “I was a teacher.”

A. She said that she was a teacher.
B. She says that she had been a teacher.
C. She says that she is a teacher.
D. She said that she had been a teacher.

Ans: D




11. She said to me, “My father is a doctor.”

A. She told me that her father is a doctor. 
B. She told me that my father was a doctor.
C. She told me that her father was a doctor.
D. She told me that my father had been a doctor.

Ans: C


12. I said to him, “They are going to school.”

A. I told him that he is going to school.
B. I told him that they had been going to school.
C. I told him that he was going to school.
D. I told him that they were going to school.

Ans: D


13. I said, “Latif did nothing wrong.”

A. I said that Latif did nothing wrong.
B. I said that Latif had been doing nothing wrong.
C. I said that Latif had done nothing wrong.
D. I said that Latif had been done nothing wrong.

Ans: C


14. I said to her, “You were meking me laugh.”

A. I told her that you had been making me laugh.
B. I told her that she was making me laugh.
C. I told her that she had making me laugh
D. I told her that she had been making me laugh.

Ans: D


15. I said, “You are coming today.”

A. I said that you were coming today.
B. I said that you were coming that day.
C. I said that you were going today.
D. I said that you were coming the next day.

Ans: B


16. We said, “We shall overcome.”

A. We said that we shall overcome.
B. We said that they shall overcome.
C. We said that we should overcome.
D. We said that they should overcome.

Ans: C


17. Peter said to me, “Are you a cheat?”

A. Peter asked if you are a cheat.
B. Peter asked if I has been a cheat.
C. Peter asked if I was a cheat.
D. Peter asked if I had been a cheat.

Ans: C


18. We said, “You are not allowed here.”

A. We said that you were not allowed here. 
B. We said that you were not allowed there.
C. We said that you are not allowed here.
D. We said that you are not allowed there.

Ans: B


19.  Jhulan said, “I am a cricketer.” 

A. Jhulan said that she was a cricketer.
B. Jhulan said that he is a cricketer.
C. Jhulan said that she is a cricketer.
D. Jhulan said that she had been a cricketer.

Ans: A


20. You said, “I collect coins.”

A. You said that you collected coins.
B. You said that he collected coins.
C. You said that you collect coins.
D. You said that he collects coins.

Ans: A


21. She said, “Photography is my hobby.”

A. She said that photography is her hobby.
B. She said that photography is his hobby.
C. She said that photography was her hobby.
D. She said that photography was his hobby.

Ans: C


22. He said, “Mr. Brown is an honest person.”

A. He said that Mr. Brown is an honest person.
B. He said that Mr. Brown have been an honest person.
C. He said that Mr. Brown was an honest person.
D. He said that Mr. Brown had been an honest person.

Ans: C


23. Atif said, “There is a mouse inside the box.”

A. Atif said that there was a mouse inside the box.
B. Atif said that there were a mouse inside the box.
C. Atif said that there was a mouse inside that box.
D. Atif said that there is a mouse inside the box.

Ans: A


24. She said, “They are my friends.”

A. She said that they were my friends.
B. She said that they are my friends.
C. She said that they are his friends.
D. She said that they were his friends.

Ans: D


25. Joe said, “Ice-cream is my favourite.”

A. Joe said that ice-cream is my favourite.
B. Joe said that ice-cream was his favourite.
C. Joe said that ice-cream was my favourite.
D. Joe said that ice-cream is his favourite.

Ans: B


 Next Part (Q. 26 to 50): >> 







Thank you...

Post a Comment

0 Comments